Greenpan inruilactie

Het nieuws over de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht sloeg bij heel wat mensen in als een bom. Iedereen praat erover en veel mensen zijn ongerust. Zelfs de antikleefpannen in onze keuken zouden blijkbaar schadelijk kunnen zijn. Wil je voortaan graag een bewuste keuze kunnen maken? Dan moet je dit weten.

Wat zijn PFOS?

PFOS (perfluoroctaansulfonaten) zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt zijn. Ze behoren tot de grote familie van de PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen). PFAS worden gebruikt om producten water-, vet- en vuilafstotend te maken. Denk aan regenkledij, verpakkingen van voedsel, het schuim in brandblusapparaten en pannen met een traditionele antikleeflaag.

Forever chemicals

Tijdens het productieproces kunnen deze PFAS terechtkomen in de lucht, de grond, het water en zo in onze voedselketen. Ook bij het oververhitten van pannen met een traditionele antikleeflaag kunnen er PFAS vrijkomen. Kies je voor pannen met een keramische antikleeflaag, dan loop je dat risico niet want zij bevatten nooit PFAS. PFAS zijn bijna onverwoestbaar. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar en blijven voor altijd aanwezig, vandaar hun bijnaam ‘forever chemicals’.

Slecht voor mens & milieu

PFAS vervuilen niet alleen het milieu. Doordat ze terechtkomen in onze voedselketen, krijgen wij via ons eten dagelijks een hoeveelheid PFAS binnen. Is de concentratie PFAS in jouw lichaam te hoog, dan zou je meer kans hebben op gezondheidsproblemen zoals een verminderd afweersysteem, een verstoorde hormoonbalans, een verhoogde cholesterol en een verhoogd risico op kanker.

GreenPan, pionier in PFAS-vrij kookgerei

Gelukkig kan het ook anders. Eén van onze favoriete PFAS-vrije merken is GreenPan. Dit Belgische merk was z’n tijd ver vooruit. Toen de oprichters ontdekten hoe schadelijk de PFAS in traditionele antikleefpannen waren, hadden ze maar één missie: een gezond alternatief op de markt brengen. En zo ontwikkelden zij 15 jaar geleden al de allereerste pannen met een PFAS-vrije antikleeflaag. Beter voor het milieu en zonder risico op schadelijke dampen bij oververhitting. Vandaag is hun Thermolon keramische antikleeflaag de allerbeste op de markt. Met GreenPan haal je dus topkwaliteit in huis.

Wat kan jij doen?

Kunnen we ervoor zorgen dat de PFAS-vervuiling stopt? Het antwoord is ja! Zolang we met z’n allen producten blijven kopen die PFAS bevatten, blijven de productie en vervuiling doorgaan. Het is dus een kwestie van op zoek te gaan naar PFAS-vrije producten. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven op de markt, ook als het om pannen gaat. De keuze is aan jou.

ACTIE: €10 korting in ruil voor je oude pan

Wil jij voortaan alleen nog PFAS-vrije producten in huis halen? Dan kun je bij ons terecht. Samen kunnen we het verschil maken en daarom lanceren we tijdelijk een speciale inruilactie. Breng je oude pan binnen in onze winkel en krijg €10 korting bij aankoop van een GreenPan.*

* Aanbod geldig van 01/08/2022 t.e.m. 30/09/2022. De korting geldt op het aankoopbedrag van 1 GreenPan product en is niet cumuleerbaar met andere acties of kortingen.